Kémcsövek között

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda 7.b és 7.c osztályos tanulói kipróbálhatták a vegyészkedés fortélyait. Már hagyománnyá vált iskolánkban, hogy hetedikeseink ellátogatnak a kecskeméti Piarista Gimnázium Öveges laborjába. Óriási várakozás és izgalom előzte meg a rendkívüli kémia órákat, ahol diákjaink labor körülmények között dolgozhattak öt órán keresztül.

„Megérkezésünk után, mindenki fehér köpenybe bújt, védő szemüveget és gumikesztyűt vett fel. Majd oktató filmet mutattak be nekünk a biztonságos gyakorlattal és az eszközökkel kapcsolatban. Nagyon vártuk már, hogy kémcsövekkel és lombikokkal dolgozhassunk. Izgalmas kísérletekkel oldatokat készítettünk és gázokat fejlesztettünk. Közösen nyomozhattunk és láthatatlan rajzot is készítettünk különleges vegyszerekkel. Nekünk, a „Fáraó kígyója” című kísérlet tetszett a legjobban. Felejthetetlen volt ez a tanítási nap, mert úgy dolgoztunk, mint a vegyészek. Mindenki fegyelmezetten, bátran és csodálkozó arccal dolgozott. Megismerkedhetünk a Piarista Gimnázium kémia tanárával és nagyon jól éreztük magunkat az óráin. Köszönjük szépen Hörömpő Tünde tanárnőnek a lehetőséget és az érdekes gyakorlatokat, amit ő mutatott meg nekünk.”

            Diákjainknak felejthetetlen élmény, nekünk tanítóknak pedig lehetőség, hogy megmutassunk és megtapasztaltathassunk elméleti anyagokat. Sikerélmény tanulóinknak, mert vegyszerekkel és különleges eszközökkel dolgozhattak közösen, egymásra odafigyelve. Az Öveges labor- rendkívüli tanítási óra, ami az élet vegyületét tartalmazza: a közösség erejét, a tudásszomjat, a siker érzését, az egymásra figyelést… és még számtalan lehetőséget.

                                                                                  SZKKIÓ 7.b osztály tanulói