Újra elvittük az Örömhírt Cegléd-szerte

A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda 7. c – Szent Péter osztálya az idei tanévben is Betlehemezéssel örvendeztette meg a ceglédieket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az EMF alapítvány „Székelykapuk-Zöldkapuk” közép-kelet-európai hagyományőrző versenyének felhívására jelentkeztünk a tavalyi tanévben első majd idén második alkalommal. A gyerekek nagy lelkesedéssel várták már a decembert, hiszen az előző tanév tapasztalatai alapján már tudtuk, hogy milyen nagy örömet tudunk okozni az adventi várakozás idején.

Első állomásunk az idei tanévben is a Ceglédi Advent rendezvénysorozat keretén belül a város 1. adventi gyertyagyújtása volt. Az ezt követő héten, december 04-én meghívást kaptunk a Ceglédi Roma Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjétől, hogy részt vegyünk a „Mikulás és Karácsony-váró” rendezvényükön. Advent harmadik hetében két tagóvodánk – az Eötvös téri és Kőrösi úti Óvoda – kis lakói láthatták Betlehemes műsorunkat. Szintén ezen a héten jártunk az Idősek Otthonába is, ahol már nagyon számítottak jöttünkre, és meglepetést is okoztak nekünk, hiszen kis ajándékkal kedveskedtek a gyerekeknek. Új helyszín volt számunkra a Városi Könyvtár, ahol a könyvtár dolgozói és vezetőjük várták, hogy elvigyük nekik is az örömhírt. Az idén sem hagyhattuk ki a Toldy Ferenc Kórházat, ahol várandós és újdonsült édesanyáknak, valamint az osztály dolgozóinak kedveskedtünk a műsorral. December 20-án iskolánk diákjait, valamit jelenlegi és nyugalmazott pedagógusait örvendeztettük meg, és végül december 24-én délután tekinthették meg az érdeklődők Betlehemes játékunkat a Szent Kereszt Plébániatemplomban.

Köszönöm a gyermekek munkáját, a szülők segítségét és kollégáim türelmét!

Balogh Boglárka (osztályfőnök – Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Szent Péter osztály)

„Az igazi ajándék az egyik ember számára a másik ember lehet, a másik szívtől szívig érő szeretete.”

/Simon András/

„ Váljatok ti magatok ajándékká! Úgy szerette Isten a világot, hogy megteremtett téged is, hogy ott, ahol vagy, általad felvidítson, beragyogjon, boldoggá tegyen mindenkit és mindent”

/Böjte Csaba /

Cegléd, 2019. december 28.

dav