Sítábor Ausztriában

     2020. február 9-től egy hétig sítáborban vehettünk részt a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola szervezésében. A sítábor az iskolánk életében már hagyománnyá vált tanárok és diákok nagy örömére.

      Ahogy minden évben, most is Ausztriába mentünk. Mivel Cegléden nem esett hó mostanában, igen érdekes volt belecsöppenni a télbe. Freinerhofban, ahol a szállásunk volt, már méteres hó fogadott bennünket. Érkezésünk után rögtön elindultunk Mariazell sípályáihoz.

A kezdők és a haladók is megtalálták a számukra megfelelő pályát.

Több sícentrum kipróbálása után Annaberg bizonyult a legjobbnak.

Kedd reggeltől egészen csütörtök estig ott síeltünk. Számomra a legizgalmasabb az erdei pálya volt, ahol hatalmas havas fák között siklottam. Esténként fáradtan estünk be a szállásunkra, ahol finom, meleg vacsorával fogadtak minket.

Étkezés után még sokszor kimentünk hógolyózni, hóembert építeni, amit nagyon élveztünk. Ezek az élmények összekovácsolták a kis csapatunkat. Tanáraink segítségével a kezdők is egész jól megtanultak síelni a tábor végére.

       Mi, a résztvevők nagyon hálásak vagyunk iskolánknak, amiért rendszeresen megszervezik ezeket az utakat. Külön köszönet kísérő tanárainknak: Etédi Zoli bácsinak és Patonai Gábor bácsinak.

Józsa Tímea 8. a osztályos tanuló