Zarándoklat Nyársapátra

Szeptember 14-én az egész felső tagozat megtapasztalhatta milyen érzés lehet egy zarándoklaton részt venni. Természetesen nem kellett akkora távot végig járni, mint az El Camino. MI mindösszesen 12 km-t tettünk meg a ceglédi Szent Kereszt Templomtól a nyársapáti templomig.
A hosszú zarándoklatra évfolyamonként indultunk, így az azonos korosztályba tartozók azonos tempóban tudtak együtt haladni. A nyolcadikosoknál három nagyobb csapat alakult ki, egy gyorsabb, aki messze elől vezette a társaságot, egy középső és egy kényelmesebb tempóban haladó.
Az út során állomások voltak, ahol előadáskat hallgathattunk meg illetve különböző elgondolkodtató kérdésekkel indítottak bennünket útnak a következő állomásig, ami kb. 4- 4 km volt. Pl:,, Keress egy olyan társat a következő távra, akivel már régóta nem beszéltél! „ vagy ,,Mondd el ennek a társadnak, miért látod őt jónak?”.
A 3 órás út alatt alkalmunk volt jókat beszélgetni, viccelődni és jobban megismerni egymást. Amikor megérkeztünk egy kis pihenő után lehetőségünk nyílt a helyi általános iskola csapataival focizni.
A nap a templomban végződött, ahol énekkel zártuk a zarándoklatot, ahol fergeteges hangulat támadt és zengett az egész templom a közel 300 felsős énekétől.
Hosszú és fárasztó napot tudhattunk magunk mögött, ugyanakkor a bátrabbak és vállalkozószelleműek Dénes bácsi vezetésével gyalog is megtehették a visszafele vezető utat. A többség azonban busszal jött haza.
Köszönjük a hittantanárok és Tamás atya szervezését és a lehetőséget hogy részt vehettünk és maradandó és felejthetetlen emlékekkel lettünk gazdagabbak.
8.b osztály