Magyar kultúra napja (2024)

 A magyar kultúra napját, 1989 óta ünnepeljük. Kölcsey Ferenc 1823 január 22-én fejezte be nemzetünk egyik legfontosabb költeményét a Himnuszt. Minden nemzetnek megvan a maga himnusza. A miénk mégis a legkülönlegesebb mind közül, mert ez a vers Istenhez szóló fohász, amelyben kérjük Istent legyen velünk a nehezebb és a boldogabb időkben egyaránt.

Számos formában emlékeztünk már meg iskolánkban is ezen eseményről. Közmondásokat, szólásokat kellett gyűjteni, adott betűkkel kellett szavakat alkotni-kihasználva gyönyörű nyelvünk színes és széles skáláját. Hatalmas élmény volt csatlakozni Jordán Tamás színművész által vezettet közös szavalathoz, amikor az ország és a világ minden tájáról jelentkeztek diákok egy közös youtube csatornán és összefogva, közösen zengtek fel a sorok.

MA is a magyarságunk egyediségével, különlegességeivel fogunk foglalkozni és ismét egy érdekes versenyre invitálunk benneteket!

Kedves alsó tagozatosok a B és C épületben, felsősök tanulók, ti, az A épületben kutathattok fel 50-50 különböző, kódokkal ellátott feladványt a tanórák közötti szünetekben, a folyosók falára rögzítve. A megfejtéshez találhattok kódfejtést segítő abc-t. Alkossatok 2-3-4 fős csapatokat, vegyetek a kezetekbe lapot és íróeszközt és már kezdődhet is a vadászat! Kérjük a sorszámot is írjátok fel, hogy láthassuk melyik szót fejtettétek meg illetve ez helyes lett-e! Fontos a helyesírás is!

Kedves Elsősök! Nektek külön feladatot kell megoldanotok! A C épület aulájában várnak rátok különleges dolgokat rejtő borítékok! Próbáljatok minél többet megfejteni a feladatokból és gyűjtsetek minél több pecsétet!

Minden évfolyamon a legtöbb helyes megoldással rendelkező csapatok díjazásban részesülnek.

Kérjük ne felejtsétek eljuttatni megfejtéseiteket legkésőbb 13:30-ig Niki nénihez, vagy Bea nénihez.