Spelling Bee 2021

2021. december 14-én és december 15-én tizedik, jubileumi angol nyelvi házi betűzőverseny volt iskolánkban a 4-8.évfolyam diákjainak körében. Az előző tanévben ez a verseny is elmaradt, de idén már megtarthattuk, a gyerekek legnagyobb örömére! Nagyon lelkesek és felkészültek voltak a diákok és a versenyeken minden úgy zajlott, ahogy a szabályok előírják! Ugyanis, itt nemcsak az számít, hogy mennyire jó helyesíró valaki, vagy mennyi angol szó birtokában van. A „Spelling Bee” versenyeken kulcsfontosságú az önfegyelem, az összpontosítás, és mind ezek mellett a szorgalom és a tudás!

A versenyzők egyike sem távozott üres kézzel; emléklapot, íróeszközt és egy kis édességet mindenki kapott, a dobogósok pedig oklevelekkel és értékes idegen nyelvi könyvekkel lettek gazdagabbak. .

Sok szeretettel gratulálunk minden versenyzőnek és nagy dicséret illeti a dobogósokat!

„Spelling Bee” – betűző verseny eredmények 2021. december

  4. évfolyam  
1.Halász Lili 4. a
2.Patkó Panka 4. c
3.Holdasi Noel 4. a
4.Rácz Dávid 4. a
5.Mészáros Noel 4. b
6.Kovács Vince 4. a
  5. évfolyam  
1.Pál István Mihály 5. a
2.Papp Richárd 5. a
3.Lipóczki Emma 5. b
4.Sárváry Csanád 5. a
5.Silye Balázs 5. b
6.Tóth Liliána 5. a
  6. évfolyam  
1.Lakos Linda 6. a
2.Lukács Gréta 6. b
3.Domonkos Dorka 6. b
4.Zsolnai Szófia Réka 5. a
  7. évfolyam  
1.Rab Renáta 7. c
2.Sztruhár Tamás 7. c
3.Végh Zonga 7. a
4.Molnár Luca Anna 7. a
  8. évfolyam  
1.Darányi Laura 8. a
2.Veres Nóra 8. a
3.Ficzere Kata 8. a

Anya-nyelv-csavar (2021)

Iskolánk számos hagyománnyal büszkélkedhet. Ezek közé tartozik a minden év novemberében tartandó Anya-nyelv-csavar vetélkedő is. Hagyományról beszélünk, hiszen 12 évvel ezelőtt rendeztük meg első alkalommal, iskolánk keretein belül, majd területi szinten. A későbbiekben egyházmegyei, majd 5 évvel ezelőtt országos rangra emelkedett a versengés.          Igaz, a fennálló járványhelyzet miatt személyes jelenléttel nem tudtuk megrendezni, de az ország minden pontjáról érkeztek nevezések az online megmérettetésre. Erre két korcsoportban került sor: az 5-6. és 7-8. osztályosok között. Az első forduló során egy változatos feladatokból álló, 50 kérdéses tesztet kellett kitölteniük, melyre 30 perc állt rendelkezésükre. Az 5-6.-osok közül 8, a 7-8. évfolyamról pedig 6 csapat jutott a döntőbe. Ebben a fordulóban a számítógépen, meet program használatával csatlakoztak az élő versenyhez. Telefonjaik segítségével válaszolhattak a képernyőn megosztott kérdésekre. Nemcsak a tudásuk, hanem gyorsaságuk is beleszámított a végeredménybe.

Eredmények:

5-6. évfolyamon: I. Békésszentandrás

                               II. Nagykáta

                               III. Vác

7-8-évfolyamon: I. Csanádapáca

                              II. Tiszafüred

                              III. Ajka

Minden résztvevő csapatnak és tanáraiknak köszönjük részvételüket! A díjazottaknak szívből gratulálunk! Reméljük, jövőre is találkozunk!

                                                                                                          magyar munkaközösség

“Mikulás biztonságos szánja” rajzverseny

A ceglédi Rendőrkapitányság által meghirdetett rajzversenyre iskolánk alsó tagozatos tanulói közül sokan pályáztak. A 4.c és a 2.a osztály tanulói voltak a leglelkesebbek.A Mikulás biztonságos szánja címmel készültek a színes, vidám gyerekrajzok. A város iskoláiból érkezett munkákat évfolyamonként értékelték.A 2. évfolyam győztese Finster Panna SZKKIÓ 2. a osztályos tanuló. Jutalmát december 6-án vitte a Mikulás házhoz, szirénázó rendőrautóval.Köszönet a szervezőknek, a felkészítőknek, valamint a szponzornak(MArgó 2004 Kft-nek és Sági Pálnak), a hatalmas élményért.