Kiszel Mihály

Kiszel Mihály

címzetes prépost, címzetes esperes

1945. március 9. Kistarcsa- 2020. március 14. Cegléd

Cegléd nyugalmazott plébánosa

„Kiszel Mihály plébános atya – élve törvény adta jogával – visszaigényelte egyházunk iskolakomplexumát, amelyben a Mészáros Lőrinc Általános Iskola működött, ami akkor Magyarország talán legnagyobb létszámú általános iskolája volt. Az iskolát 1993. augusztus 1-jei hatállyal kapta vissza a katolikus egyház.
Az iskola tanulólétszáma: 1072 fő, tanulócsoportok száma 41, napközis csoportok
száma: 18. Összes dolgozói létszám: 92 fő.”               
                        (Iskolatörténet)

„Az Úr az én pásztorom, nem szenvedek hiányt, zöldellő réteken legeltet. A nyugalom vizéhez terel, és felüdíti lelkemet. Az igaz úton vezérel, nevéhez híven. Ha sötét völgyben járok is, nem félek a bajtól, hisz te velem vagy. Botod, pásztorbotod biztonságot ad. Számomra asztalt terítettél, ellenségeimnek szeme láttára. Fejemet megkented olajjal, s a poharam színültig töltötted. Kegyelmed és jóságod vezet életemnek minden napján, s az Úr házában lakhatom örök időkön át.”                                                                    (Zsoltárok könyve 23.)

Adj Uram örök nyugodalmat neki, és az örök világosság fényeskedjék neki! Amen

Sítábor Ausztriában

     2020. február 9-től egy hétig sítáborban vehettünk részt a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola szervezésében. A sítábor az iskolánk életében már hagyománnyá vált tanárok és diákok nagy örömére.

      Ahogy minden évben, most is Ausztriába mentünk. Mivel Cegléden nem esett hó mostanában, igen érdekes volt belecsöppenni a télbe. Freinerhofban, ahol a szállásunk volt, már méteres hó fogadott bennünket. Érkezésünk után rögtön elindultunk Mariazell sípályáihoz.

A kezdők és a haladók is megtalálták a számukra megfelelő pályát.

Több sícentrum kipróbálása után Annaberg bizonyult a legjobbnak.

Kedd reggeltől egészen csütörtök estig ott síeltünk. Számomra a legizgalmasabb az erdei pálya volt, ahol hatalmas havas fák között siklottam. Esténként fáradtan estünk be a szállásunkra, ahol finom, meleg vacsorával fogadtak minket.

Étkezés után még sokszor kimentünk hógolyózni, hóembert építeni, amit nagyon élveztünk. Ezek az élmények összekovácsolták a kis csapatunkat. Tanáraink segítségével a kezdők is egész jól megtanultak síelni a tábor végére.

       Mi, a résztvevők nagyon hálásak vagyunk iskolánknak, amiért rendszeresen megszervezik ezeket az utakat. Külön köszönet kísérő tanárainknak: Etédi Zoli bácsinak és Patonai Gábor bácsinak.

Józsa Tímea 8. a osztályos tanuló

Nyílt nap

Szeretettel várunk minden kedves iskolánk iránt érdeklődő Szülőt, a leendő elsős tanító nénik nyílt óráinak megtekintésére!