Betlehemi pályázat eredménye

A Kossuth Művelődési Központ által kiírt „Az én Betlehemi jászolom”- alkotói pályázatra idén 29 Betlehem érkezett. 

24 felnőtt, 49 felső- és 77 alsó tagozatos diák, valamint 73 óvodás szorgoskodott azon, hogy papírból, gyapjúból, csuhéból, mézeskalácsból, üvegből, fonalból, agyagból, fából, textilből, csipkéből és műanyag kupakokból elkészítse a saját alkotását.

Szeretettel gratulálunk intézményünk óvodásainak, tanulóinak és felkészítőiknek a szép  munkákért és helyezésekért! :

ÓVODÁS KATEGÓRIÁBAN:

II. SZKKIO Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda, Katica csoport

III. SZKKIO Magyarok Nagyasszonya Katolikus Óvoda, Halacska csoport

FELSŐ TAGOZATON:

II. SZKKIO tehetséggondozó szakköre

FELNŐTT KATEGÓRIÁBAN: 

I. Ercsei Lenke 

II. Böndő család 

III. Göncző Istvánné

III. Vágó Katalin

Jó szívvel ajánljuk ezt a szívet-lelket melengető betlehemi kiállítást az Adventi időszakban, az első Betlehem felállításának 800. évfordulóján (Szent Ferenc, 1223. Grecció).

Megtekinthető 2023. december 31-ig, hétköznap 10.00-18.00, szombaton 08.00-12.00 óráig. A két ünnep között 08.00-12.00 között.

Bentalvás és görögest (2023)

2023. november 24-éről 25-ére virradóra a „Vadember” fogadó ismét megnyitotta kapuit. A Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda 5.a – Árpádházi Szent Erzsébet osztálya egy izgalmas kalandot élhetett át az iskolában. Péntek este görög est keretében életre keltettek néhány mondát a görög mitológiából. Megelevenedtek a küklopszok, a Minótaurosz, Akhilleusz, Herkules és számos mítikus lény vette birtokba a tornatermet. Az este folytatásában felfedezték az iskola minden zegét, zugát, megismerhették az éjszakai suli titkait. A programot szombat délelőtt az újonnan átadott Szent Imre teremben zárták, ahol hálát adtak az átélt élményekért, az osztályközösségért, imádkoztak a beteg osztálytársaikért, családjaikért, tanáraikért.

Alsós mesemondó verseny 1.-2. évfolyam (2023)

I. hely  Gyurinka Nóra 2.b – A kismalac és a farkasok

II. hely  Balla Lilla Erzsébet 1.c – A vénasszony és a halál

III. hely  Váróczi Áron 2.b – A soványító palacsinta

4. Raj Lili 1.c

4. Virág Lili 2.c

5. Szvoren Ádám 1.c

5. Mód Zsófia 2.b

6. Kocsis Flóra Bianka 2.a

Kápolna avatás

Régóta várt álmunk vált valóra! Az iskola épülete alatt húzódó pincében lévő egyik helyiséget felújítottuk és a mai napon Szent Imre terem néven Péter atya igeliturgia keretében felszentelte. Legyen ez a béke szigete, az elcsendesedés, a megnyugvás helye!

Október(f)est 2023

2023. október 19-én délután ismét megtelt iskolánk udvara érdeklődő gyerekekkel szülőkkel, és nagyszülőkkel. Az idei tanévben már harmadik alkalommal rendeztük meg a hagyományos, nagy sikerű Oktober(f)est eseményünket. Szülők és gyerekek egyaránt nagy érdeklődéssel és kíváncsisággal várták a rendezvényt! Volt sokféle finomság, zene, tánc és mindenki találhatott az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot is. A DÖK tagjai zsákbamacskát árultak, lehetőség volt igen olcsón könyvekhez jutni, bajor párral fotózkodni, népi gyerekjátékokat kipróbálni, leülni és német könyveket olvasgatni a kis olvasó sarokban, és aki akart nemezelhetett is.

Köszönjük a családoknak, hogy részvételükkel megtisztelték eseményünket, támogatva ezzel iskolánk alapítványát!

Hálásak vagyunk, hogy az idei tanévben is végig élőzene szólt a rendezvényen, és még táncot is tanulhattak az érdeklődők! Köszönet illeti ezért a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kisparti zenekart és a Ceglédberceli Német Nemzetiségi Kultúregyesület táncosait.

KÖSZÖNJÜK

  • az ínycsiklandozó ételeket és a remek kiszolgálást az Admirál étteremnek!
  • a Lipóti Pékségnek, és a ceglédi Aldinak a méltányos áron biztosított réteseket és pereceket!
  • Kósáné Sági Katalinnak, a gyönyörű dísztököket, valamint Hegyesi Tibor termelőnek a csodálatos virágokat! Így, sikerült az udvart és a színpadot is díszbe öltöztetni.

Reméljük, jövőre is találkozunk ezen a remek eseményen! Várjuk az érdeklődőket nagy szeretettel!